Menu
Punten

Ingrediënten

+

Witloof

  • witloof 10.0 st
  • sinaasappelsap 0.4 dl
  • boter 40.0 g
  • peper en zout
  • vetstof

Eend

  • Eendenborstfilets 10.0 st
  • Peer (Williams) 438.0 g
  • Knorr Garde d'Or Rode wijnsaus Vloeibaar 1 L 3.0 dl
  • cranberry’s op vocht (24% suiker) 100.0 g

Door de witlof vacuüm te koken blijft deze mooi van kleur en wordt de houdbaarheid aanzienlijk langer. Ook de smaak blijft behouden. 

...

Bereiding

  1. Witloof

    Maak de witloof stronkjes schoon en trek ze vacuüm met het sinaasappelsap, boter en zout en peper.Kook de witloof stronkjes gedurende ca. 30 minuten op 100 ºC stoom in een combi steamer.Koel de witloof stronkjes snel terug in ijswater.Halveer de witloof een kruide ze met wat zout en peper.Paneer ze in wat bloem met paneermeel en bak ze mooi bruin in de Phase.
  2. Eend

    Kruid de eendenborsten met zout en peper en bak ze rosé in de Phase.Schil de peren en snijd ze in partjes, bak/schroei ze in een teflonpan met weinig Phase.Verwarm het vocht van de cranberry’s en voeg de rode wijnsaus toe.Voeg de cranberry’s toe.
  3. Opmaak

    Snijd de eendenborst en verdeel deze samen met de peer en de witlof over de borden.Maak het geheel af met de saus.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu