Menu
Punten

Ingrediënten

+

Stamppot

Victoriabaars

  • Victoriabaarsfilet 1.2 kg
  • paneermeel 100.0 g
  • vetstof

Afwerking

  • bladselderij, gesneden 60.0 g

De Victoria of Nijl baars is een zoetwatervis die voorkomt in heel Afrika. Het is een echte roofvis die zich voed met kreeftachtige, plankton maar die ook zijn eigen soort niet uit de weggaat.  

...

Bereiding

  1. Stamppot

    Breng water met aardappelen, prei, Phase, groentebouillon, nootmuskaat en 3-peperpuree aan de kook, voeg de karnemelk toe wanneer de aardappelen voor ¾ de gaar zijn, laat verder garen tot ze volledig gaar zijn.
    Stamp het geheel kort met een aardappelstamper, bind bij met het aardappelpureepoeder. De puree moet nog smeuïg zijn, zeker niet teveel gebonden.
  2. Victoriabaars

    Haal de victoriabaarsfilets aan beide door het bloem/paneermeelmengsel.
    Verhit de Phase en bak er de victoriabaarsfilet er goudkleurig in aan.
    Gaar verder af in een oven van 140°C, tot een kern van 70°C.
  3. Afwerking

    Dresseer de puree in een diep bord en dresseer er de vis bovenop.
    Garneer met de bladselderij.

  4. Tip

    Serveer er een vleesjus bij.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu