Menu
Punten

Ingrediënten

+

Kip

  • kippenbillenvlees 1.5 kg
  • olijfolie
  • peper en zout

Saus

  • uipoeder 300.0 g
  • parijse champignons 750.0 g
  • wortelen, in stukken 1.0 kg
  • Knorr Garde d'Or Rode wijnsaus Vloeibaar 1 L 1.5 l

Kip in saus

Purée


Een klassiek gerecht, makkelijk bereid in de oven in plaats van in een braadpan. Met de Knorr 1-2-3 Aardappelpuree Koude Basis maak je snel en makkelijk een heerlijke puree, zonder daarvoor een extra pan te verwarmen.

...

Bereiding

  1. Kip

    • Meng de kippendijen met wat olie, peper en zout.
    • Leg deze in een gastronormbak en rooster 15 minuten op 160°C in de oven.
  2. Saus

    • Snijd de ui in blokjes, zet een pan op.
    • Bak de ui in wat olie glazig, voeg de gesneden champignons erbij en bak deze mee.
    • Voeg daarna de wortelblokjes erbij.
    • Voeg als laatste de Knorr Garde d’Or Rode Wijnsaus en de Knorr Primerba Tijm toe.
    • Laat het geheel 5 minuten rustig doorgaren.
  3. Kip in saus

    • Roer de koude room en Knorr Primerba Tuinkruiden door 2 liter koud water.
    • Giet de saus op de kip en zet deze terug in de oven op 150°C.
    • Laat 15 tot 20 minuten rustig doorgaren.
  4. Purée

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu