Menu
Punten

Ingrediënten

+

Speltrisotto

Sukade

  • kalfssukade 600.0 g
  • korianderbolletjes
  • peper en zout
  • vetstof 50.0 ml
  • ui 2.0 st
  • rode wijn 1.0 l
  • Knorr Professional Rundsfond 1.0 l
  • koriander 1.0 bs
  • king boleten 500.0 g

Spelt rijst is geen rijst. Het wordt vervaardigd door pellen en zorgvuldig slijpen van de speltkorrels. Speltrijst krijgt door deze behandeling de kookeigenschappen, gelijk aan die van rijst. De aromatische smaak van speltgraan leent zich uitstekend voor zoete en pikante gerechten.

...

Bereiding

  1. Speltrisotto

    Snipper de sjalotten en stoof deze kort aan in olie en voeg de spelt toe. Blus af met de helft van de runderbouillon. Voeg nu telkens wat bouillon toe, tot de spelt gaar is.
  2. Sukade

    Kruid de sukade met gekneusd korianderzaad, zout en peper. Bak het vlees rondom bruin in de Phase. Snijd ondertussen de uien grof. Haal het vlees uit de pan en zet de uien aan. Blus het geheel af met de rode wijn en voeg de runderfond toe. Breng aan de kook, voeg ¾ van de bos koriander toe en dek af met een deksel. Laat de sukade gedurende ca. 3,5 uur rustig garen. Bak ondertussen juist voor het serveren de kingboleten in de Phase.
  3. Jus

    Recupereer de jus van de sukade, passeer deze door een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout. Laat de jus reduceren tot de gewenste dikte en monteer met een klontje boter. Serveer de risotto in een diep bord.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu