Menu
Punten

Ingrediënten

+

Schaaldierenfond

  • langoustinekoppen 1.0 kg
  • arachideolie
  • cognac 150.0 ml
  • uipoeder 2.0 st
  • Wortels 2.0 st
  • groene selderstengel 3.0 st
  • takje verse tijm 1.0 st
  • laurierblad 1.0 st
  • water 2.0 l
  • stengel citroengras 1.0 st
  • kaffirblaadjes 1.0 st

Mayonaise

Bereiding schaaldierenmayonaise

  • tabasco
  • worchestersaus

...

Bereiding

  1. Schaaldierenfond

    Bak de langoustinekoppen aan in arachideolie.
    Blus, als de bodem kleurt, af met cognac.
    Laateven uitdampen.
    Voeg de grof gehakte uien, selderijstengels en wortels, en de laurier en tijm toe.
    Giet er water bij.
    Laat 30minuten doorkoken.
    Passeerdoor een haarzeef in een pan.
    Voegcitroengras en limoenblad toe.
    Kookverder in.
    Verwijder het citroengras en het limoenblad zodra defond stroperig wordt.
    Laatafkoelen.
  2. Mayonaise

    Vermeng alle ingrediënten, behalve de olie, in de mixer.
    Voeg de olie al mixend rustig toe.
  3. Bereiding schaaldierenmayonaise

    Vermeng de mayonaise 500 gmet de schaaldierenreductie 50g.
    Breng op smaakmet worcestersaus entabasco
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu