Menu
Punten

Ingrediënten

+

Saffraanrisotto

  • carnarolirijst 250.0 g
  • boter 50.0 g
  • ui 1.0 st
  • saffraan 2.0 g
  • droge witte wijn 15.0 cl
  • water 1.0 l
  • geraspte parmezaanse kaas
  • fleur de sel

Burrata

  • Burrata 2.0 st

Chorizomayonaise

  • Chorizo 200.0 g
  • zonnebloemolie 200.0 ml
  • witte ui 0.5 st
  • knoflook 75.0 g
  • laurier
  • Tijm
  • chilipepers
  • piment d’espelette
  • gerookte paprika

Gambero Rosso

  • gamba’s

Peterselie-spinazieolie

  • peterselie 100.0 g
  • bladspinazie 100.0 g
  • druivenpitolie 200.0 ml

Breng Spanje en Italië samen op 1 bord met een smeuïge saffraanrisotto met gamba’s, burrata en pittige chorizomayonaise.

...

Bereiding

  1. Saffraanrisotto

    • Fruit in een steelpan de ui met olijfolie en boter aan tot die glazig is.
    • Voeg de rijst toe en roer tot de rijst doorzichtig is.
    • Giet de wijn erbij en laat verdampen.
    • Voeg daarna beetje bij beetje de Knorr Professional Liquid Concentrate Schaaldieren erbij totdat de rijst de fond helemaal opgenomen heeft.
    • Laat nog 18 minuten sudderen.
    • Bind de risotto met 80 g extra boter en 80 g geraspte parmezaanse kaas.
  2. Burrata

    • Snijd in 2 en houdt apart.
    • Voeg olijfolie, fleur de sel en peper toe.
  3. Chorizomayonaise

    • Fruit in een pan de chorizo met de ui en de look.
    • Voeg tijm, laurier en rode piment toe.
    • Voeg olijfolie toe en laat 60 minuten trekken op een temperatuur van 63°C.
    • Klop voor 200 ml olie 1 ei los.
    • Voeg nog kleine chorizoblokjes toe. 
    • Kruid bij als dat nodig is.
  4. Gambero Rosso

    • Maak de gamba’s schoon en bewaar de staarten.
    • Pocheer de gamba’s, droog en bak ze.
    • Kruid de gamba’s met olijfolie, zout en peper.
  5. Peterselie-spinazieolie

    • Blancheer de peterselie 
    • Mix op een hoge snelheid gedurende 1 minuut met olie en spinazie. Doe dat op 80°C in de Thermomix.
    • Mix nog eens 8 minuten op een lagere snelheid (6), op 80°C.Zeef, vang de olie op en zet die in de koelkast.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu