Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bereiding deeg

Karamellaag

  • bruine suiker 200.0 g
  • Gecondenseerde melk, in blik 600.0 g
  • boter 200.0 g

Chocoladetopping

  • plantaardige olie 20.0 g
  • melkchocolade 100.0 g
  • pure chocolade 125.0 g

Verwerk een theeinfusie in je dessert en serveer na het afruimen de perfect serve van de thee zelf. De gast leert zo het potentieel van thee als ingrediënt kennen en proeft achteraf de kwaliteit van Pure Leaf Organic in al zijn essentie. Probeer hierbij op texturen (koud-warm, krokant-vloeibaar) in te spelen om de beleving te verhogen.

en serveer na het afruimen de . De gast leert zo het potentieel van thee als ingrediënt kennen en proeft achteraf de kwaliteit van Pure Leaf Organic in al zijn essentie. Probeer hierbij op texturen (koud-warm, krokant-vloeibaar) in te spelen om de beleving te verhogen.

...

Bereiding

  1. Bereiding deeg

    • Meng bloem, zout, maïszetmeel, suiker en boter in een keukenrobot tot een kruimeldeeg.
    • Bekleed een diepe bakplaat (20 x 30 cm) met bakpapier en druk het deeg voorzichtig in de bakplaat.
    • Bak de stengels 30-35 minuten in een op 160 °C voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
  2. Karamellaag

    • Laat voor de karamelvulling de boter met de basterdsuiker smelten op een laag vuur.
    • Voeg gecondenseerde melk toe en breng langzaam aan de kook.
    • Laat 4-5 minuten koken op laag vuur terwijlje voortdurend met een spatel of garde blijft roeren.
    • Giet het mengsel bovenop het gebakken deeg en verdeel gelijkmatig.
    • Laat gedurende één uur afkoelen.
  3. Chocoladetopping

    • Laat voor de chocoladeglazuur chocolade smelten met olie en giet dit bovenop de karamellaag.
    • Laat in de koelkast afkoelen alvorens te snijden.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu