Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bereiding

  • brandnetelpuree 1.0 bs
  • look 0.5 st
  • tomatenpuree 75.0 g
  • rozemarijn 5.0 st
  • laurierblaadjes
  • takjes tijm 5.0 st
  • parures van lam 5.0 kg
  • lamsbeenderen 2500.0 g
  • lamsschenkel 2.0 kg
  • madeira 2.0 dl
  • rode wijn 3.0 dl
  • zout
  • olie
  • knolselder 1.0 st
  • wortelen 1.02 st
  • prei 1.18 st

...

Bereiding

  1. Bereiding

    Snijd de groenten klein, wel maar een halve bol look. Zet aan met olie, blus af met wijn en Madeira. Breng rustig aan de kook, laat inkoken. Rooster de schenkel, beenderen en parures mooi bruin in de oven op 220ºC. Breng de lamsdelen in een pan water aan de kook. Schep de eiwitten en het schuim eraf. Voeg de groenten, de kruiden en de overige ingrediënten – behalve de brandnetels – toe.Laat 15 uur rustig trekken. Zeef en laat indampen tot een mooie lamsjus. Was en blancheer de brandnetels, laat goed uitlekken, mix door de jus.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu