Menu
Punten

Ingrediënten

+

Kalfsfilet

  • Kalfsfilet 1.5 kg

Pompoenmousseline

  • pompoen, in stukken van 2 cm 500.0 g
  • boter 40.0 g
  • azijn 5.0 ml

Witloof

  • Witlof,stronken 10.0 st
  • sinaasappelsap 0.5 dl
  • boter 40.0 g

Saus


De zachte pompoensmaak en krachtige saus als perfecte tegenhangers. Zet dit gerecht zeker op je menu voor de feestdagen.

...

Bereiding

  1. Kalfsfilet

    • Kleur de kalfsfilet aan in wat vetstof en kruid met peper en zout.
    • Koel snel terug.
    • Vacumeer de afgekoelde kalfsfilet en gaar in de stoomoven of roner gedurende 30 minuten op 65°C.
  2. Pompoenmousseline

    • Stoom de pompoen gaar in de stoomoven.
    • Plaats het gekookte pompoenvlees samen met de boter en de wittewijnazijn in de cutter en mix tot een gladde massa.
  3. Witloof

    • Maak het witloof schoon en doe deze in een vacuümzak. Voeg er boter, sinaasappelsap, zout en peper toe en trek het geheel vacuüm.
    • Kook de witloof op 92°C gedurende 30 minuten in de combisteamer. Haal het witloof uit de vacuüm en halveer. Bak vervolgens aan beide kanten in wat geklaarde boter.
  4. Saus

    TIP: Vervang de cognac door pineau des Charentes.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu