Menu
Punten

Ingrediënten

+

Aardpeer

Spruitjes

  • spruitjes 800.0 g

Uien

  • zoete uien 10.0 st
  • boter 30.0 g
  • peper en zout

Kletskoppen

  • old amsterdam 100.0 g
  • mizuna 100.0 g

Truffelkaassaus


Toptip voor je feestmenu: combineer (h)eerlijke Brusselse spruitjes met een luxueuze truffelsaus. Hartverwarmend, rijk van smaak en een mooi kleurenspektakel op het bord. Afwerken doe je met kaaskletskoppen! Snel gemaakt met een fantastisch resultaat. 

...

Bereiding

  1. Aardpeer

    • Borstel de aardperen goed schoon.
    • Kook de aardperen gedurende ca. 35 minuten in de groentebouillon.
    • Smelt de boter in een pan schep de aardperen erop en bak ze gedurende 15 min. op 160°C.
    • Laat ze afkoelen en halveer ze.
  2. Spruitjes

    • Maak de spruitjes schoon en kook ze beetgaar in water met wat zout.
    • Halveer ze en bak ze samen met de uien in de boter.
  3. Uien

    • Verpak de uien in aluminiumfolie en pof ze in de oven gedurende ca. 45 minuten op 175°C.
    • Laat ze afkoelen.
    • Pel en halveer de uien, kruid ze met zout en peper en bak ze vervolgens samen met de spruitjes kort op de snijkant in wat boter.
  4. Kletskoppen

    • Rasp de kaas en verdeel deze op wat vetvrij papier.
    • Bak de kaaskletskoppen op 600 watt gedurende ca.12 seconden in de magnetron.
    • Leg de kletskoppen op keukenpapier en breek ze in stukken.
  5. Truffelkaassaus

    • Breng het water met de room aan de kook en voeg al roerend de witte saus poeder toe.
    • Laat de saus vijf minuten rustig koken.
    • Draai de hittebron uit.
    • Voeg de geraspte kaas en de truffel tapenade en roer het geheel goed door.
  6. Opmaak

    • Verdeel de gebakken groenten over de borden.
    • Maak het geheel af met de krokante kletskoppen, mizuna en de truffel-kaassaus.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu