Menu
Punten

Ingrediënten

+

Groenten

  • venkel 2.0 st
  • boter 20.0 g
  • sinaasappelsap 0.5 dl
  • peper en zout
  • geklaarde boter 20.0 ml
  • krielaardappel 600.0 g

Griet

  • Grietfilet 900.0 g
  • peper en zout
  • geklaarde boter 30.0 ml

Sinaasappelsaus


Vergeten groenten en grietfilet stelen de show in dit verfijnde en licht verteerbare eindejaarsgerecht. Met de sinaasappelsaus maak je er een heerlijk Franse sucré-salécombinatie van. 

...

Bereiding

  1. Groenten

    • Halveer de venkel en doe ze in een passende vacuümzak.
    • Voeg de boter, sinaasappelsap en zout en peper toe en trek het geheel vacuüm.
    • Kook de venkel op 92˚C ca. 30 minuten in de combi steamer.
    • Haal de venkel uit het vacuüm en snijd ze in partjes en bak ze aan beide kanten in wat geklaarde boter.
    • Kook de kriel in water met wat zout gaar en bak ze vervolgens in de geklaarde boter.
  2. Griet

    • Portioneer de grietfilet en bak de griet in de geklaarde boter aan beide kanten bruin.
    • Kruid de griet met zout en peper.
  3. Sinaasappelsaus

    • Breng het sinaasappelsap met het water aan de kook.
    • Voeg al roerend de sauspoeder toe en laat de saus twee minuten rustig koken.
    • Roer voor het afmaken de basilicum olie door de saus.
  4. Opmaak

    • Verdeel de gebakken griet samen met de groenten en de uitjes over de borden.
    • Giet de saus erbij en garneer met ghoa cress.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu