Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bereiding

  • limoensap 3.0 dl
  • Thai fish saus 30.0 g
  • Palmsuiker 30.0 g
  • Hellmann's Basil Vinaigrette Vloeibaar 1L 60.0 g

Garnituur

  • zalmfilet 500.0 g
  • mini komkommers 3.0 st
  • verse asperges, gekookt 10.0 st
  • rode ui, ingelegd 0.5 st
  • honingtomaatjes 30.0 st
  • kafirlimoenblaadjes 3.0 st
  • rode chilipeper 0.5 st

Kreeften-Hollandaise

Opmaak

  • koriander 5.0 tk

Ceviche is van oorsprong een gerecht uit Latijns Amerika. Deze variant met Hollandse asperges heeft een Thais tintje meegekregen. 


...

Bereiding

  1. Bereiding

    • Meng het limoensap, fish saus, suiker en de vinaigrette.
  2. Garnituur

    • Snijd de zalm, komkommer in blokjes en de asperges in stukjes.
    • Snijd de rode ui in dunne reepjes en halveer de tomaatjes.
    • Snijd de limoenblaadjes en de rode peper in ragfijne julienne.
  3. Kreeften-Hollandaise

    • Reduceer de kreeftenjus tot de helft in en verwarm de Hollandaise saus. 
    • Meng de jus door de Hollandaisesaus giet deze in een siphon.
    • Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze “au bain marie” warm.
  4. Opmaak

    • Verdeel de gesneden zalm, komkommer, asperges, rode ui en de tomaatjes in de diepe bordjes.
    • Verdeel het limoenmengsel op de ingredienten.
    • Spuit de schaaldieren Hollandaise erbij.
    • Garneer met de koriander en de fijngesneden lime leaves.
    TIP: Vervang de zalm hier door een andere vette vissoort ( makreel, zeebaars, …) om een ander smaak profiel te bekomen. Maak het gerecht wat rijker door wat gekookt kreeftenvlees( of garnalen) toe te voegen tijdens het dresseren.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu