![Mannen en vrouwen kijken naar de menukaart in een restaurant Mannen en vrouwen kijken naar de menukaart in een restaurant](/nl/inspiratie-voor-chefs/the-vegetarian-butcher/alles-over/veggie-burgers/jcr:content/parsys/set1/row4/span4/textimage/image.transform/jpeg-optimized/image.1680255073008.jpg)
1. Meer veggie fans dan ooit
1 op de 3 Belgen skipt wekelijks vlees.* En dat cijfer blijft groeien. Het zijn lang niet meer enkel vegetariërs die op zoek gaan naar jouw veggie opties. Veruit de meeste veggie bestellingen komen van klassieke vleeseters.
![Gezellig terras van restaurant met lampjes Gezellig terras van restaurant met lampjes](/nl/inspiratie-voor-chefs/the-vegetarian-butcher/alles-over/veggie-burgers/jcr:content/parsys/set4/row4/span4/textimage/image.transform/jpeg-optimized/image.1680255101748.jpg)
2. Meer bewuste gasten willen bewuster eten
Wist je dat 40% van de Belgen graag minder vlees wil eten? Ze zijn zich steeds bewuster van de ecologische impact van vleesverwerking.
![Groenteburger met salade en een vegetarische burger met frietjes Groenteburger met salade en een vegetarische burger met frietjes](/nl/inspiratie-voor-chefs/the-vegetarian-butcher/alles-over/veggie-burgers/jcr:content/parsys/set5/row4/span4/textimage/image.transform/jpeg-optimized/image.1680255125643.jpg)
3. 1 op de 5 kiest een restaurant voor je veggie gerechten
Zo’n 20% van alle gasten laat de keuze van restaurant afhangen van het veggie menu. Vegetarisch is meer dan een salade met geitenkaas of portie kaaskroketten. Met deze 3 burgers overtuig je elke gast.