Menu
Punten
Voorgerechten en hoofdgerechten op de menukaart

1. Geef veggie een plaats tussen je voor- en hoofdgerechten

Wist je dat 1 op de 3 Belgen minstens één keer per week vegetarisch eet*?

Zet je vegetarische gerechten dus niet apart op je kaart. Je gasten vinden veggie een volwaardige optie. Toon dat je er ook zo over denkt.

*EVA / ProVeg VZW,, Vleesconsumptie in België blijft verder dalen, 2022

Logo of iconen op menukaart, groen blaadje

2. Gebruik iconen

Vegetariërs en veganisten willen in een oogopslag zien wat je voor hen kan bereiden. Met duidelijke iconen leid je ze makkelijk naar de juiste gerechten.

Originele namen op de menukaart

3. Smaakmakende namen

Een portie groenteballetjes klinkt een pak minder lekker dan een portie Unbelieveballs. Een originele naam geeft je klanten het gevoel dat ze een volwaardige maaltijd bestellen in plaats van enkel een vegetarisch alternatief. Jij kent je gasten het beste. Zorg altijd voor een naam die leuk klinkt en toch nog steeds verstaanbaar is. Op zoek naar extra inspiratie?

 

Bijvoegelijke naamwoorden voor gerechten

5. Inspireer met lekkere woorden

Knapperig, fris, huisgemaakt… Zoek de juiste woorden om jouw gerecht te beschrijven. Wanneer gasten twijfelen, laten ze zich vaak leiden door jouw beschrijving. Zoek wat het gerecht onderscheidt. Focus op de smaken die je toevoegt, niet op wat je weglaat.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu