1. Geef veggie een plaats tussen je voor- en hoofdgerechten
Wist je dat 1 op de 3 Belgen minstens één keer per week vegetarisch eet*?
Zet je vegetarische gerechten dus niet apart op je kaart. Je gasten vinden veggie een volwaardige optie. Toon dat je er ook zo over denkt.
*EVA / ProVeg VZW,, Vleesconsumptie in België blijft verder dalen, 2022
2. Gebruik iconen
Vegetariërs en veganisten willen in een oogopslag zien wat je voor hen kan bereiden. Met duidelijke iconen leid je ze makkelijk naar de juiste gerechten.
3. Smaakmakende namen
Een portie groenteballetjes klinkt een pak minder lekker dan een portie Unbelieveballs. Een originele naam geeft je klanten het gevoel dat ze een volwaardige maaltijd bestellen in plaats van enkel een vegetarisch alternatief. Jij kent je gasten het beste. Zorg altijd voor een naam die leuk klinkt en toch nog steeds verstaanbaar is. Op zoek naar extra inspiratie?
5. Inspireer met lekkere woorden
Knapperig, fris, huisgemaakt… Zoek de juiste woorden om jouw gerecht te beschrijven. Wanneer gasten twijfelen, laten ze zich vaak leiden door jouw beschrijving. Zoek wat het gerecht onderscheidt. Focus op de smaken die je toevoegt, niet op wat je weglaat.