1. Net zoals verse soep
Onze analyses hebben aangetoond dat de vitamine C-, kalium- en lycopeenwaardes van de droge tomatensoep van Knorr zo goed als gelijklopen met die van verse, huisgemaakte tomatensoep met verse tomaten.
2. Een eeuwenoude methode
Dehydratatie is één van de oudste en bekendste conserveringsmethoden. Primitieve volkeren droogden kruiden, wortels, vruchten en vlees door ze bloot te stellen aan de zon.
Vandaag de dag gebruiken veel chefs dagelijks gedroogde ingrediënten vanwege het gemak en de smaak. Kruiden, gedroogd fruit, noten, granen of zelfs Iberico Ham zijn slechts enkele voorbeelden die deel uit maken van hun kookproces!
3. Heel wat voordelen, van het veld tot op het bord
Oogst op het juiste moment
Onze groenten en kruiden groeien in de zon en worden geoogst wanneer ze op hun best zijn.
Methode van dehydratatie
We gebruiken eeuwenoude, natuurlijke methodes om het water te onttrekken uit onze groenten, zonder de smaak te verliezen.
Minder vervuilend transport
Omdat ze nog voor het transport gedroogd worden, zijn onze ingrediënten veel lichter tijdens het transport. Daardoor wordt het transport ook minder vervuilend.
Minder voedselverspilling
Bij gedehydrateerde gerechten komen er geen resten en geen verspilling kijken. Bij Knorr kunnen we bijvoorbeeld ook het loof van wortelen en uienschillen gebruiken om het veld te bemesten.
Natuurlijk conserveren
Het dehydratatieproces zorgt ervoor dat de gerechten natuurlijk bewaard worden. Geen conserveermiddelen nodig, dus.