Menu
Punten

Met het verstrijken van de tijd zijn ook een boel kooktechnieken verloren gegaan. Maar zelfs in een tijd van technologische snufjes blijven deze twee technieken echte toppers. 
 

Braiseren

Braiseren, ook wel smoren of stoven genoemd, is een methode die tijd nodig heeft. Het gaat erom dat je je ingrediënt (kan zowel vlees of vis zijn als gevogelte) eerst kort aanbraadt, en daarna onder het kookpunt verder laat garen. Wij gaan aan de slag met een pan, een gastrobak en een oven om het beste resultaat te bekomen.

Essentieel is dat je je gerecht na het aanbraden ook weer blust, zodat er een nieuw ‘kookvocht’ ontstaat, waarin je stukje vlees, vis of gevogelte verder gaart. Tegelijkertijd geef je er zo meer smaak aan. Mogelijke vloeistoffen zijn fond, bouillon, melk, wijn, bier maar ook een volledige saus.

Omdat dit een ‘low & slow’-methode is, werkt hij het best met stevigere vlees- en vissoorten en harde groenten. Door het braiseren wordt het stuk vlees, vis of gevogelte botermals en vol van smaak! Gebruik hem bijvoorbeeld voor lamsvlees en witloof, of voor het nostalgische gerecht hieronder.

Gebraiseerde varkenscarré met tijmjus

Gebraiseerde varkenscarré met tijmjus

Extra mals varkensvlees met een stevig gekruide saus. Meer moet dat niet zijn.

Ontdek het recept 

Knorr Basissaus Espagnole Saus

Knorr Basissaus Espagnole Saus

De ster van dit recept – en vele anderen. Deze basissaus is ideaal om mee te braiseren en kan naar smaak worden afgewerkt.

Bestel hem hier

Stomen à l'ancienne

Weinig kookmethodes zijn zo gezond als stomen. Doordat de ingrediënten niet in aanraking komen met kokend water, maar alleen met de warme stoom, behouden je groenten en vis al hun vitamines en mineralen. Bovendien heb je voor het stomen geen vetstoffen nodig, en dus ook geen overtollige calorieën.

De techniek ontstond in Azië, waar voedingsmiddelen al eeuwen geleden buiten het kokende water geplaatst werden om gelijkmatig en bij een zachte temperatuur te garen. Ook in Noord-Afrika is het een beproefde methode voor het maken van couscous.

Gestoomde witte vis met armoricainesaus

Gestoomde witte vis met armoricainesaus

Een lekker stuk vis, perfect bereid zonder smaak te verliezen. De saus bestaat al sinds de 19e eeuw maar heeft nog niks van z’n glans verloren

Ontdek het recept 

Knorr Fonds de Cuisine Schaaldierenfond

Knorr Fonds de Cuisine Schaaldierenfond

Een uitgelezen basis voor zeevruchtensauzen – zoals de armoricainesaus – maar ook vissoepen en stoofpotjes.

Ga aan de slag en bestel

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu